Parteneri

Organizator
Co-organizator
Co-finanțat de
Sponsori principali
Parteneri instituționali
Sprijinim

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara

Interviu

Romeo Cuc et. al

Romeo Cuc et. al: „Propunem o incursiune ludică în spațiul public urban și o introspecție în memoria colectivă a generațiilor ultimelor decenii”

Echipa de arhitecți și artiști vizuali ce reprezintă România în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția va fi prezentă cu o instalație și la expoziția Despre Locuire. Voices / Mnemonics include o machetă cu tipologii de ansambluri și o proiecție video cu interviuri despre viața la bloc, despre copilărie și jocuri, în relație cu spațiul public.

Vlad Odobescu: Ce experiență le propuneți vizitatorilor?

Noi (autorii Bienalei de Arhitectură de la Veneția 2018) propunem vizitatorilor prin proiectul MNEMONICS o incursiune ludică în spațiul public urban și o introspecție în memoria colectivă a generațiilor ultimelor decenii din România.

Cum ați ajuns la această soluție?

Reflecțiile personale și colective asupra generației „cu cheia la gât“ ne-au conturat aceste povești ale copilăriei petrecute între blocuri definite de creativitate, de libertate, de context și de interacțiunea socială.

Ce înseamnă pentru tine [reprezentantul echipei voastre care va răspunde acestei întrebări – n.r.] un loc bun de locuit?

Un loc bun de locuit este acel mini-univers ce întruchipează pe diferite paliere elemente precum densitate, comunitate, vecinătate, umanitate, povești, joaca, tihnă, cămin, familii, și care are capacitatea de a genera amintiri.


Expoziția Despre Locuire este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.